Feed on
Posts
Comments

Un dels principals dubtes que tenim tot els que participem en aquest tipus de curses és la logística del viatge, encara que principalment el que ens preocupa (més enllà de la nostra comoditat, la seguretat i el confort) és com transportarem la bici. El cost extra de transportar-la i les condicions (com arribarà i tornarà aquesta després de l’aventura) són un dels grans handycaps a l’hora de participar en alguna de les clàssiques de Primavera.

Davant d’aquesta situació tenim un parell d’alternatives (descarto de sortida el lloguer de la bici al destí, ja que són recorreguts massa específics per a fer-los amb una bici a la qual no ens hem fet) o bé ens liem la manta al cap i embarquem la bicicleta o bé carreguem el dipòsit del cotxe (o furgoneta per a compartir despeses) i ens animem a recórrer part d’Europa de Sud a Nord.

Tots dos casos tenen pro’s i contres que mirarem de desgranar tot seguit:

Avió

  • Pro’s:Ràpid i còmode.
  • Contres: Feixuc pels tràmits a l’hora d’embarcar. Desagradable per aquells que no els hi agrada viatjar. Molt delicat per a la bicicleta. Al lloc de destí has d’acabar llogant vehicle (tot i que de Brussel·les a Oudenaarde hi ha tren).

Cotxe

  • Pros: Pràctic (door to door) i segur per la bicicleta (si vols, no la perds mai de vista).
  • Contres: és força més cansat (penseu que s’ha de realitzar un trajecte d’uns 1.400km) però més agradable per aquella gent a quin no agrada l’avió.

 

De preu si fa no fa pot acabar (depenent del vol que s’acabi agafant - però això és un altre tema) costant el mateix. Els bitllets d’avió els pots trobar des de 90,00€ (tot i que si diumenge vols veure la cursa, el cost del mateix puja fins als 240,00€. Però d’això ja en parlarem més endavant) als quals haurem de sumar el cotxe de lloguer o el bitllet de tren fins al destí. Les despeses del vehicle poden pujar fins als 240,00€ (comptant peatges i carburant) als quals hauríem de sumar, si fóssim curosos, l’amortització del vehicle.

Com podem veure doncs, no hi ha una opció clara, sols les nostres necessitats (dies lliures de treball, la nostra afinitat amb l’avió o l’estima que li tinguem a la nostra bici entre molts altres factors) faran decantar la balança cap a un lloc o altre.

Ara bé, si us haig de ser sincer (i com a persona que ha viatjat moltíssim per feina per carreteres europees ben llunyanes) emporteu-vos una bici un mica més senzilleta (si la teniu) i deixeu-vos portar còmodament entre núvols. Estareu més descansats per a totes les emocions que us prepara el cap de setmana… això si, si la companyia aèria us ha tornat la bici…

 

Share on TwitterShare on Tumblr

Leave a Reply


three + = 10